SöTéT FELHőK GYüLEKEZNEK AZ FIA-ELNöK FEJE FöLöTT, MOST EGY SZEXISTA-BOTRáNY KERüLT TERíTéKRE

Az ominózus megjegyzésekre a brit The Times bukkant rá a www.mohammedbensulayem.com archivált változatában és publikálta pénteken megjelent riportjában.

Az FIA-elnök többek között olyan állításokat fogalmazott meg, miszerint nem szereti azokat a nőket, akik azt hiszik, hogy okosabbak a férfiaknál, mert igazság szerint nem azok.

A Forma-1 irányító testülete a megjegyzésekre úgy reagált, hogy a szexista megjegyzések nem tükrözik az elnök meggyőződését és arra hivatkoznak, hogy bin Szulajm folyamatosan a nők motorsportban való részvételének ösztönzéséért dolgozik,

Még több F1 hír:Hogyan tovább az F1 és az FIA hatalmi harcában a FOM ütős levele után?A brit képviselőházból is kemény kritikát kapott az FIA elnöke

„Komoly eredményeket ért el a sportban a nők esélyegyenlőségének előmozdítása területén, ami alapján szívesen veszi, ha megítélik“ - szögezte le az FIA szóvivője. „Ez központi része az ars poeticájának, ezt az eddigi intézkedései, valamint a sportért felelős alelnökként eltöltött sok év is bizonyítja.“

Nem ez az első csontváz, ami kibukik bin Szulajm szekrényéből, aki 2021 decemberében vette át Jean Todt helyét az FIA élén. A vezető a hét elején azzal dühítette fel a Forma-1 tulajdonosait, hogy egy tweet-bejegyzésben túlzónak nevezte a száguldó cirkusz 20 milliárd dolláros becslését.

Az F1 tulajdonosai egy nyílt levélben azzal vádolták bin Szulajmot, hogy elfogadhatatlan megjegyzéseivel túllépi hatáskörét. A brit parlament egyik képviselője elítélte az FIA-elnök "udvariatlan" és "szakszerűtlen" viselkedését, amiért nem válaszolt az emberi jogi aggályokra.

Csatlakozz a Motorsport Hungary zárt Facebook-csoportjához!

Ha mindez nem lenne elegendő, bin Szulajm jelenleg is vitával áll a Forma-1-gyel, amiért támogatja az Andretti csapat 2026-os belépését, miközben a paddock részéről kézzel fogható az ellenállás.

Komolyan megújulhat a Red Bull festése – vagy csak játszadoznak velünk?

2023-01-30T20:00:07Z dg43tfdfdgfd